Comentari sobre els pressupostos participatius 2016

Esquerra opina que cal millorar molts aspectes en la participació en els pressupostos de Llagostera. L’any passat va faltar informació, ja que no quedava clara la inversió concreta a fer. Per altra banda, creiem que caldria explicar quines inversions concretes s’han fet amb els 40.000€ que s’havien de dedicar a les propostes que vam votar majoritàriament els llagosterencs. Si no s’explica, com es va prometre, en què hem gastat els diners, el més segur és que la ciutadania no es senti implicada, i que tingui la impressió que el que es vota no es té compte realment.
És important plantejar-se què s’ha fet malament perquè després de 5 anys els llagosterencs no ens sentim implicats, com demostra la participació real. El cert és que la publicitat és escassa i, a més, poc clara (s’ha ampliat el termini per presentar propostes fins al 20 de novembre sense fer-ne gaire publicitat), i no es busca suficientment la complicitat dels altres grups polítics o de les entitats del poble. D’aquesta manera no arribarem a engrescar-nos per aconseguir una participació que realment legitimi la consulta, com és el cas de consultes recents fetes a Salt (21,5% de participació), Blanes o Olot (amb un 19% de participació).
Independentment de l’entusiasme escàs que mostri l’equip de govern, els llagosterencs ens hem de comprometre en la política local, i no només fer-nos escoltar cada quatre anys. Des d’Esquerra demanem que es presentin el màxim de propostes per aconseguir una autèntica participació ciutadana.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *