Esquerra lamenta la ineficàcia de la gestió econòmica del grup de CiU

Molt sovint es diu que cal ser més curosos amb el diner públic que no pas amb el propi. L’equip de CiU a l’Ajuntament de Llagostera no aplica aquesta idea que està vinculada amb el més bàsic sentit comú.

Al llarg de l’any, el grup d’Esquerra ha hagut de fer veure a l’ajuntament que tenia dos préstecs subscrits amb dues empreses (AUFUCE, que gestiona el Tanatori, i Tàctica Pàdel) amb uns tipus d’interès per damunt del que es pacta actualment. Després de dues mocions presentades per Esquerra, es renegociaran aquests préstecs a la baixa, cosa que suposarà un estalvi per a l’Ajuntament de Llagostera d’uns 50.000 euros pel cap baix.

La darrera mostra de mala gestió ha estat l’aprovació del lloguer d’un local a un preu molt per sobre del que es paga al mercat lliure, cosa que va provocar la crítica del grup d’Esquerra i el d’Alternativa contra una proposta de lloguer a 1.000 euros mensuals per un espai de 213 metres que es destinarà bàsicament a magatzem. Per aquest local, destinat bàsicament a magatzem, pagarem, doncs, 4,67 euros per metre quadrat, molt per sobre dels preus d’altres espais del poble que es troben a través d’internet, que van des de 3 euros metre quadrat (el més car) fins a 1,66. Tenint en compte que el contracte ens lliga per 8 anys com a mínim, el cost total durant aquest període és de 96.000 euros (més a l’augment de l’IPC a partir del cinquè any).

De fet, aquest lloguer no és l’únic que es paga generosament. Es podria parlar també del cost del lloguer dels horts socials (es paguen 200 euros/mes, és a dir, 2400 euros/any per uns terrenys que a valor de mercat haurien de costar com a molt 100 euros/any) o del d’un local destinat a la brigada. El lloguer aprovat al passat ple, però, és un cas especialment greu de malbaratament de recursos municipals.

Podeu sentir el debat que va generar la proposta de CiU al ple d’aquest mes de febrer al següent enllaç.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *