Ple de 25 de novembre de 2015

El ple celebrat el passat dimecres va ser marcat per la presentació de tres mocions, una d’ERC i dues de conjuntes d’AxLl i ERC –sorgides, alhora, de l’activitat de l’Assemblea d’Esquerres de Llagostera. També, per la coincidència amb el Dia Internacional contra la Violència Masclista. Per aquest motiu, l’entitat Dones d’Arreu va ser l’encarregada de la lectura del manifest institucional. Volem exposar, en primer lloc, el nostre compromís amb l’eradicació de les violències masclistes i per a la consecució d’una societat sense cap tipus de desigualtat de gènere. Així com la nostra solidaritat amb totes les víctimes d’aquesta xacra social.

La primera moció debatuda, presentada per ERC, instava a la recuperació del Consell d’Entitats i a reunir-lo properament. Amb la voluntat de complir amb la reglamentació vigent -però sobretot per a afavorir el bon funcionament de les entitats- considerem que seria un fet del tot pertinent. Entre altres qüestions, per millorar la planificació d’activitats i per a afavorir la seva interrelació i coneixement. Alhora, la moció apostava per a establir un barem en relació a les subvencions, fer públics els números d’aquestes i –finalment- designar un treballador de l’Ajuntament per a assessorar les entitats a nivell de gestió. La moció va rebre el suport d’AxLl i el vot contrari de CiU, per la qual cosa va ser desestimada.

Seguidament es van debatre les mocions conjuntes d’ERC i AxLl. Ambdues instaven al compliment de la nova llei catalana que sobre mesures urgents en l’àmbit de l’Habitatge i la Pobresa Energètica (24/2015, del 29 de juliol) aprovada per ILP. La primera, referent a pobresa energètica, va ser aprovada per unanimitat. Ens en congratulem, al conjunt de regidors, i agraïm a l’AEL el seu impuls des de la societat civil. La següent moció, centrada en mesures per fer front a la urgència habitacional, va ser desestimada pel vot negatiu de CiU. El grup va al·legar que les mesures proposades ja estan sent dutes a terme des del Govern. Ens mostrem sorpresos per aquest fet, ja que no en tenim cap coneixement (sí, en canvi, d’una realitat que en alguns casos és alarmant i del tot urgent) i alhora no entenem el vot negatiu si això és així. Sens dubte, seguirem implicats en la qüestió i oberts al treball conjunt.

Finalment, vam voler palesar en sessió plenària la nostra estupefacció per alguns posicionaments de CiU al Consell de Comunicació, reunit aquest mes. Qüestió que ja hem explicitat públicament. Malgrat que el portaveu de CiU negués els fets i ens acusés repetidament de mentiders, seguim sense entendre el tarannà que mostrà el Govern Municipal en aquesta qüestió, defensant l’expressió de la pluralitat i apostant per una política el màxim de participativa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *