Ple ordinari del 27 de Gener de 2016

El ple ordinari de gener, que se celebrarà aquest vespre, comptarà amb el debat i la votació de dues mocions proposades per ERC: Una de pròpia referent al rebuig al Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre (pròpia); i una que insta a donar suport i incentivar les activitats agroramaderes ecològiques –presentada conjuntament amb AxLl i amb la participació de l’Assemblea d’Esquerres.

Pel que fa a la primera, constatant la greu agressió que l’aplicació del Pla suposaria a la sostenibilitat i activitat humana de les terres de l’Ebre (i del Delta en particular)  es proposa donar suport a les accions contràries al Pla, manifestar al Govern espanyol el rebuig del ple, demanar empara a les institucions europees, i explicitar el suport a les accions que emprenguin les institucions catalanes.

Pel que fa a la segona -i recollint un dels compromisos de l’Equip de Govern en el procés de negociació de les ordenances fiscals- els grups d’AxLl i ERC proposen la creació d’una línia de subvencions per a explotacions agro-ramaderes ecològiques. Per a aquest fi, i per tal de treballar la qüestió amb rigor i continuïtat, es proposa la creació d’una Comissió (que haurà de redactar les bases) i d’una reunió informativa al sector agro-ramader.

Finalment, aprofitem per a expressar la nostra sorpresa i preocupació pel fet que –un mes més- l’Equip de Govern acudeixi a ple sense pràcticament cap proposta pròpia. En el cas d’avui, l’únic que s’aporta fa referència a la connexió entre el Pasteral i Vidreres per a l’abastiment d’aigua d’aquest municipi. Pensem que, per part de tots, caldria potenciar el paper del ple com a principal espai democràtic municipal.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *