Comentaris sobre la darrera sessió del Consell Municipal de Comunicació

El passat dia 16 de novembre de 2015 va tenir lloc una reunió del Consell Municipal de Comunicació. Hi vam ser presents els tres grups polítics amb representació a l’Ajuntament, Llagostera Ràdio, El Butlletí de Llagostera i El Poll.

Un dels punts tractats va ser el contingut temàtic dels espais corresponents a cada grup polític dins el Butlletí d’informació municipal. Com hem explicat en diverses ocasions, opinem que cada grup hauria de ser lliure d’elegir la qüestió sobre la que vol expressar-se de cara als conciutadans. Després de votar, tots els grups i entitats vam compartir aquesta mateixa opinió, a excepció del Sr. Soler, l’únic representant de CiU, ja que el Sr. Miquel va excusar la seva absència.

Per altra banda, i a proposició del Sr. Soler, es va tractar l’establiment d’un possible minutatge –proporcional a la representació al ple- per a cada grup municipal en relació al programa que Llagostera Ràdio dedica a donar veu a Govern i Oposició. La nostra sorpresa i estupefacció va ser total. Si s’aplica aquest criteri, ens trobarem amb que el grup majoritari comptarà amb prop d’una hora i quaranta minuts de programa, mentre que el més minoritari amb 12,30 minuts! De cap manera ens podem mostrar passius davant la voluntat de CiU de tallar en sec la veu de l’oposició, amb una mesura que només s’aplica en campanyes electorals (per la llei que regula aquests processos) i amb la perpètua oposició del gremi periodístic.

La proposta va ser, novament, només votada a favor per CiU, una abstenció i el vot contrari de la resta.

Més enllà de continguts reglamentaris, pensem que aplicar el pes de la llei, i comptar els resultat a partir dels vots ponderats, no tenint en compte l’opinió de tota la resta no és un bon exemple de pràctica participativa. Creiem que hauria d’imperar el sentit comú i de prevaldre sempre el respecte i foment de la pluralitat i la participació real.

Al ple del mes de novembre, el portaveu del nostre grup, Toni Navarro, va llegir un escrit deixant clar el posicionament del grup davant la decisió presa pel Sr. Ramon Soler. Un cop llegit el text, el Sr. Ramon Soler va acusar reiteradament de mentider en Toni Navarro, el qual va demanar que es pengés l’àudio de la reunió per tal que els ciutadans de Llagostera puguin veure qui dels dos tenia raó. Tenint en compte que l’equip de govern no ha penjat l’enregistrament, el pengem nosaltres. Agraïm el permís que els interessats ens han donat per penjar-lo.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *